Search

Nevyhovuje vám krabicový firemní software?

V podnikání se jedna věc zdá být jasná: každá firma je jiná. Každá má své vlastní specifické potřeby, procesy a strategie. A přesto se stále setkáváme s tím, že mnoho firem používá krabicový firemní software, který byl navržen pro všechny, ale ne nutně pro každého. To vede k otázce: Jsou krabicové systémy opravdu tou nejlepší volbou pro všechny firmy?

Krabicový software: Když jedna velikost nesedí všem

Krabicový firemní software je často výborným řešením pro základní potřeby mnoha firem. Jsou snadno dostupné, relativně levné a mohou být rychle implementovány. Nicméně, pro firmy s jedinečnými procesy a potřebami může být krabicový software omezující.

Jedním z největších omezení krabicových systémů je jejich nedostatek flexibility. Firmy se často musí přizpůsobit nástrojům, místo aby mohly nástroje přizpůsobit sobě. To může vést k situaci, kdy firmy musí upravovat své procesy a postupy tak, aby odpovídaly funkcím dostupným v krabicovém softwaru. To však často znamená ztrátu konkurenčního výhody a snížení efektivity.

Vývoj na míru: Drahá a časově náročná alternativa

Historicky mnoho firem řešilo omezení krabicového softwaru tím, že investovalo do vývoje na míru. To zahrnuje vlastní vývoj softwaru nebo spolupráci s vývojářskými firmami na vytvoření specifických řešení. Tyto postupy mohou být velmi drahé a časově náročné. Navíc vyžadují odborné znalosti a zkušenosti v oblasti softwarového vývoje.

Low-code/No-code platformy: Nová éra flexibility

Ale co když by existovalo řešení, které by umožnilo firmám flexibilně přizpůsobovat svůj software, aniž by byly závislé na drahém vývoji na míru? Tímto řešením jsou Low-code/No-code platformy.

Low-code/No-code platformy umožňují firmám vytvářet vlastní aplikace a procesy bez hlubokých znalostí programování. S těmito nástroji můžete jednoduše vytvářet aplikace a upravovat je dle svých potřeb. To eliminuje závislost na externích vývojářích a snižuje náklady a časovou náročnost implementace.

Co říci závěrem?

Když se zamyslíme nad tím, jaké jsou potřeby vaší firmy, a nad tím, jak bychom mohli efektivněji pracovat, může se zdát jasné, že krabicový firemní software není vždy optimální volbou. Postavit firemní procesy na nástrojích místo toho, aby se nástroje přizpůsobily firmě, může být omezením. Historicky nákladný vývoj na míru již není jedinou volbou.

Low-code/No-code platformy přinášejí novou éru flexibility a umožňují firmám rychle a efektivně vytvářet vlastní software, který plně odpovídá jejich potřebám. To umožňuje firmám zachovat svou individualitu a konkurenceschopnost, aniž by musely překonávat omezení krabicového softwaru. Je čas přemýšlet o budoucnosti vaší firmy a o tom, jaký druh softwaru vám umožní dosáhnout vašich cílů nejefektivněji.

O mně

Jmenuji se Adam Bárta a dlouhodobě pomáhám malým či středním firmám s digitalizací a automatizací.

Další články

Další obsah o digitalizaci

Seznamte se s konceptem MVA! 🚀

Doba se mění a s ní i přístup k vývoji digitálních řešení. Stojíme před zlomem v digitalizaci a automatizaci procesů malých a středních podniků (SME). S velkou radostí vám představujeme koncept MVA – Minimální Verze Aplikace, který přináší revoluční pohled

Celý článek »

Systémy, které nebudou mít API nepřežijí

Proč je API je klíčem k budoucnosti digitalizace a automatizace. Digitalizace a automatizace procesů se stávají stěžejními pro úspěch podniků v 21. století. Jako konzultant na digitální transformaci si uvědomuji, že centrálním prvkem pro dosažení této efektivity je API (Application

Celý článek »

youtube kanál

Točím pro vás i na YouTube