Search

2023: Rok zásadních změn a nových začátků

Rok 2023 byl pro mě rokem odvahy, změn a osobního růstu. Po letech práce v zaměstnanecké pozici jsem se rozhodl věnovat se své vášni a naplnit svůj sen – pomáhat malým a středním firmám s digitální transformací.

Tento článek je reflexí toho, co se mi podařilo, co méně a co to pro mě znamená.

Co se podařilo?

Přechod na volnou nohu

V květnu 2023 jsem udělal zásadní krok ve svém životě – opustil jsem zaměstnaneckou pozici a vydal se na cestu za svým snem. Tento krok nebyl jen o změně profesní cesty, ale i o hlubokém osobním rozvoji. Zaměřuji se na pomoc malým a středním podnikům v jejich digitální transformaci, což mi přináší nejen profesní uspokojení, ale také pocit, že mohu mít reálný dopad na podnikání v 21. století. Jako svůj vlastní šéf teď čelím výzvám i úspěchům přímo a nesu za ně plnou zodpovědnost.

Stavím tým

Během mé kariéry jsem měl štěstí pracovat s mnoha inspirativními a talentovanými lidmi. Nyní spolupracuji s několika z nich, abychom společně poskytovali komplexní služby v oblasti digitální transformace. Tento tým není jen o sdílených dovednostech, ale také o sdílených hodnotách a vizi, což nás činí silnějšími a efektivnějšími v poskytování služeb našim klientům.

Nové webové stránky

Má webová vizitka se proměnila v konverzní nástroj. Redesign webových stránek přinesl významnou změnu v přístupu potenciálních klientů. Nyní stránky lépe prezentují mé služby a přitahují více zájemců o digitální transformaci a inovace.

Definice mých služeb

Vyjasnění a přesná definice nabízených služeb byly klíčové pro lepší porozumění a komunikaci s klienty. Mé služby nyní zahrnují digitální strategie, digitalizaci, automatizaci procesů, pomoc s výběrem vhodné aplikace, optimalizaci firemních procesů a vývoj na míru pomocí LcNc. Tento jasný přehled pomáhá klientům lépe pochopit, co mohou očekávat a jak jim mohu pomoci. Jaké služby poskytuji?

Vlastní aplikace

Rozhodl jsem se jít nad rámec poradenství a nabídnout konkrétní řešení prostřednictvím vlastních aplikací. Těchto sedm aplikací, které jsem vyvinul, nabízím zdarma, protože věřím, že přináší reálnou hodnotu pro ty, kdo chtějí zefektivnit své podnikání.

Marketplace nejlepších firemních nástrojů

Vytvořil jsem marketplace, kde shromažďuji a nabízím pečlivý výběr nejlepších firemních nástrojů. Tato platforma je zdrojem pro ty, kteří hledají ideální nástroje pro své podnikání, a zahrnuje aplikace, které jsem osobně testoval a hodnotil.

Píšu vlastní blog

Zahájení blogu bylo dalším krokem ve sdílení mých poznatků a zkušeností. Blogové příspěvky se zaměřují na témata spojená s transformací malých a středních firem a nejnovějšími trendy v oboru. Blog mi umožňuje hlouběji komunikovat s komunitou a sdílet mé znalosti.

První česká Low-code / No-code konference

V roce 2023 jsem se rozhodl reagovat na absenci platformy pro sdílení znalostí v oblasti low-code/no-code vývoje v České republice tím, že jsem pořádal vlastní konferenci. Tento krok byl odvážným a zásadním rozhodnutím v mém profesním životě. Konference se setkala s ohromujícím zájmem – všechny vstupenky byly vyprodány, což jasně ukazuje, jak velký zájem o tento obor v naší komunitě existuje. Překvapil mě i ohlas účastníků: celých 94% hodnotilo konferenci pozitivně a vyjádřilo zájem o účast na příštím ročníku. Tento úspěch mi dává jistotu, že jsem na správné cestě a že tato oblast má skutečně potenciál růstu a rozvoje.

YouTube kanál

Můj YouTube kanál, kde sdílím znalosti a zkušenosti ve vizuální formě, prošel v roce 2023 mimořádným růstem. Délka zhlédnutí se zvýšila o impozantních 204 %, počet odběratelů vzrostl o 192 % a celkový počet zhlédnutí stoupl o 71 %. Tato čísla jsou pro mě jasným potvrzením, že obsah, který vytvářím, je pro mnohé užitečný a inspirující. Sledovat, jak se můj kanál rozvíjí a stává se zdrojem informací pro komunitu zainteresovanou v digitální transformaci a technologických inovacích, je pro mě velkou motivací pokračovat ve tvorbě kvalitního a relevantního obsahu. ODEBÍRAT KANÁL ADAM BÁRTA

Co se nepodařilo?

Dodržet termíny interních projektů

Rok 2023 přinesl své výzvy, zejména v oblasti plánování a dodržování termínů interních projektů. Přestože jsem byl nadšený z nových možností a projektů, které se objevovaly, často jsem se ocital v situaci, kdy jsem musel přeplánovávat a odkládat termíny. Tato zkušenost mi přinesla cenné ponaučení o důležitosti realistického plánování a správného odhadu časových a kapacitních možností.

V nadcházejícím roce se plánuji více soustředit na efektivní time management a lepší alokaci zdrojů.

Webináře

Mezi plánované aktivity roku 2023 patřily také vlastní webináře. Tyto webináře měly být příležitostí sdílet znalosti a zkušenosti s širší komunitou online. Bohužel, kvůli plným harmonogramům a překážkám v plánování se mi je nepodařilo zrealizovat podle původního plánu. Nyní posouvám tyto aktivity na první čtvrtletí roku 2024 s cílem poskytnout ještě lepší a promyšlenější obsah.

Nastavení priorit

Najít rovnováhu mezi prací, rodinou a osobními zájmy bylo v roce 2023 jedním z mých hlavních cílů. Přechod na samostatné podnikání měl tento proces usnadnit, ale ukázalo se, že to není tak jednoduché, jak jsem si původně myslel. Často jsem se ocital v situaci, kdy jsem musel obětovat jeden aspekt mého života pro druhý. Tato zkušenost mě však naučila hodnotě času a důležitosti efektivního plánování. V roce 2024 plánuji lépe organizovat svůj čas a dosáhnout lepší rovnováhy mezi pracovními a osobními cíli.

Odrazový můstek do budoucnosti

Rok 2023 byl pro mě rokem plným významných změn, osobního růstu a cenných lekcí. Přechod na volnou nohu, rozvoj nových služeb, budování týmu a pořádání konferencí – to vše představovalo výzvy, ale zároveň přineslo neocenitelné zkušenosti. Každý úspěch i každý neúspěch byl součástí mé cesty k dosažení větších cílů a lepšího pochopení podnikatelského světa.

Neúspěchy a překážky, které jsem čelil, mě učily hodnotě trpělivosti, důležitosti plánování a potřebě nastavení správných priorit. Tyto zkušenosti jsou pro mě nejen lekcemi, ale i motivací pro další růst a zlepšování.

V roce 2024 se těším na další rozvoj mých projektů, lepší time management a efektivnější využití zdrojů. Mým cílem je dále posilovat vztahy s klienty, rozšiřovat můj tým a pokračovat v poskytování inovativních řešení pro digitální transformaci.

Děkuji vám všem za podporu a zájem o moji práci. Vaše zpětná vazba a podpora jsou pro mě neocenitelné a jsou hlavním hnacím motorem mé motivace. Sdílejte své příběhy, zkušenosti a plány v komentářích. Společně můžeme vytvořit komunitu, která se navzájem podporuje a inspiruje.

Na závěr bych chtěl říci, že i přes všechny výzvy, kterým jsem čelil, se na rok 2023 dívám s vděčností a optimismem. Věřím, že lekce, které jsem se naučil, budou základem pro úspěch v nadcházejících letech.

Ať už jste kdekoliv na své cestě, přeji vám úspěch a splnění vašich snů v roce 2024. Adam

O mně

Jmenuji se Adam Bárta a dlouhodobě pomáhám malým či středním firmám s digitalizací a automatizací.

Další články

Další obsah o digitalizaci

Seznamte se s konceptem MVA! 🚀

Doba se mění a s ní i přístup k vývoji digitálních řešení. Stojíme před zlomem v digitalizaci a automatizaci procesů malých a středních podniků (SME). S velkou radostí vám představujeme koncept MVA – Minimální Verze Aplikace, který přináší revoluční pohled

Celý článek »

Systémy, které nebudou mít API nepřežijí

Proč je API je klíčem k budoucnosti digitalizace a automatizace. Digitalizace a automatizace procesů se stávají stěžejními pro úspěch podniků v 21. století. Jako konzultant na digitální transformaci si uvědomuji, že centrálním prvkem pro dosažení této efektivity je API (Application

Celý článek »

youtube kanál

Točím pro vás i na YouTube