Search

Přechod k digitalizaci: Jak efektivně transformovat malé a střední firmy

Nedávno jsem přijal pozvání do podcastu „Zážeh“ od Martina Hurycha. V tomto podcastu jsme se zabývali otázkami digitalizace malých a středních firem.

Dnes bych se s vámi rád podělil o to nejdůležitější z tohoto rozhovoru. Nabízím vám shrnutí klíčových bodů a přímé citace z naší diskuze, abyste mohli pochopit, jak efektivně přistupovat k digitalizaci ve vaší firmě.

Digitalizace není raketová věda

„Nebojte se digitalizace. Není to raketová věda,“ zdůrazňuji. Mnoho firem se obává tohoto kroku kvůli nedůvěře v nové technologie nebo kvůli neznalosti. Jde o běžné obavy, ale digitalizace může být provedena plynule s pomocí správného průvodce.

Proč firmy stále váhají s digitalizací

„Je tu stále ještě hromada firem, které se do automatizace a digitalizace neženou,“ upozorňuji. Důvody se různí, neznalost, jak vlastně začít, nedůvěra zaměstnanců či obava z finančních nákladů. Klíčem je pochopení těchto obav a nabídnutí přizpůsobených řešení.

Vezměte si k ruce průvodce

Jako konzultant pro digitalizaci se zaměřuji na poskytování průvodce firmám, které chtějí přejít na modernější a efektivnější procesy. „Jsem to já, kdo pomáhá firmám pochopit a zavést tyto nové technologie,“ říkám. Moje role spočívá v ukázání možností, jak efektivně přizpůsobit a implementovat digitalizační nástroje.

Klíčové otázky v digitalizaci

Během rozhovoru jsme se dotkli několika důležitých otázek:

  1. Specifika malých firem: „Malé firmy mají své unikátní potřeby a výzvy v digitalizaci,“ vysvětluji. Je důležité pochopit tyto specifika a nabídnout řešení, která jsou na míru.
  2. Výběr mezi softwarem a low-code platformami: „Je důležité rozhodnout, zda je pro firmu lepší standardní software nebo flexibilní low-code platforma,“ radím.
  3. Chápání hlavních procesů: „Firmy musí dobře chápat své klíčové procesy, než se pustí do digitalizace,“ zdůrazňuji.
  4. Výběr low-code/no-code platformy: „Je klíčové vybrat správnou platformu, která odpovídá potřebám a cílům firmy,“ říkám.

Mám pro firmy připravená řešení ZDARMA

Ke konci rozhovoru jsem se rozhodl nabídnout firmám šablony aplikací pro každodenní řízení. „Tyto aplikace jsou zcela ZDARMA a snažím se firmám ukázat cestu, jak mohou začít s digitalizací,“ vysvětluji.

Závěr

Shrnuto, mým poselstvím je povzbudit firmy, aby se nebály digitalizace. „Je důležité se pustit do toho, přestat o tom jen mluvit a začít konat,“ zdůrazňuji. S pravým průvodcem a správnými nástroji může být digitalizace hladký a efektivní proces, který posune vaše podnikání vpřed.

O mně

Jmenuji se Adam Bárta a dlouhodobě pomáhám malým či středním firmám s digitalizací a automatizací.

Další články

Další obsah o digitalizaci

Seznamte se s konceptem MVA! 🚀

Doba se mění a s ní i přístup k vývoji digitálních řešení. Stojíme před zlomem v digitalizaci a automatizaci procesů malých a středních podniků (SME). S velkou radostí vám představujeme koncept MVA – Minimální Verze Aplikace, který přináší revoluční pohled

Celý článek »

Systémy, které nebudou mít API nepřežijí

Proč je API je klíčem k budoucnosti digitalizace a automatizace. Digitalizace a automatizace procesů se stávají stěžejními pro úspěch podniků v 21. století. Jako konzultant na digitální transformaci si uvědomuji, že centrálním prvkem pro dosažení této efektivity je API (Application

Celý článek »

youtube kanál

Točím pro vás i na YouTube